Tweetal aangehouden voor handel en bezit softdrugs

zaterdag 26 maart 2016

Groningen - De politie heeft vrijdagochtend een 51-jarige man en een 56-jarige vrouw uit Groningen aangehouden op verdenking van handel in en bezit van softdrugs.

Naar aanleiding van een melding over mogelijke afvaldumping trof de politie het tweetal aan bij hun auto in de Pyrietstraat. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie twee tassen met daarin in totaal 18,3 kilo hasj. De drugs zijn in beslag genomen, evenals de auto. In het kader van de pluk-ze-wetgeving heeft de politie ook een diverse audioapparatuur, een sleutel van een andere auto, een beamer, mobiele telefoon en horloge in beslag genomen. Beide Groningers zitten nog vast en zullen verhoord worden.

Afpakken

Misdaad mag niet lonen! Daarom intensiveert de politie in Noord Nederland en het Openbaar Ministerie haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. Met het afgepakte vermogen worden, indien mogelijk, eerst slachtoffers gecompenseerd. Wat overblijft, vloeit in de staatskas. Door status(symbolen) af te pakken, laat de politie en het Openbaar Ministerie zien dat misdaad niet loont. Het geld dat de politie in Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie afpakt kan niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Noord-Nederland veiliger.

Ontneming

De politie en het Openbaar Ministerie werken nauw samen om drugsdealers te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zuidhorn | 112 alarmeringen Zuidhorn | Goedkoop Tanken in Zuidhorn | Supermarkten in Zuidhorn | Weerbericht Zuidhorn