Harddrugs, geld en auto?s in beslag genomen

woensdag 9 juli 2014

Groningen - De politie heeft vrijdagmiddag 27 juni op het Sontplein vier mannen aangehouden tijdens een drugsdeal. Daarnaast werd acht kilo aan vermoedelijk cocane in beslag genomen. Ook werd ruim ? 20.000 aan contant geld in beslag genomen. Twee verdachten zitten nog vast.

Agenten zagen op het Sontplein dat een man in een auto een tasaan een andere man gaf. Die ging er vervolgens vandoor. Hij werd staandegehouden. Het bleek om een 29-jarige man uit Amsterdam te gaan. Hij had meerderekilo?s aan vermoedelijk cocane bij zich. De auto van waaruit was gedeald wasweggereden en werd bij Groningen-Zuid door de politie langs de kant van de weggezet. De drie inzittenden, een 43-jarige Rotterdammer, een 33-jarige man uitHoogezand en een 45-jarige man van Curacao werden aangehouden. In de auto vondende agenten ruim ? 20.000 aan contant geld.

Doorzoekingen

Naar aanleiding van deze aanhoudingen werd in een woning aan deOssehoederstraat in Groningen een huiszoeking gedaan. Hier werd nog eenhoeveelheid van vermoedelijk cocane gevonden.

Totale vangst

In totaal werd acht kilo van vermoedelijk cocane gevonden en inbeslag genomen. Bij de verdachten werd in totaal ruim ? 20.000 aan contant geldgevonden. Ook dat werd in beslag genomen. Tenslotte werden drie auto?s in beslaggenomen die aan de verdachten gerelateerd konden worden. De politie sluit nieuweaanhoudingen niet uit.

Misdaad mag niet lonen

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd om erfinancieel beter van te worden. Door dit crimineel verkregen vermogen af tepakken, maakt de overheid duidelijk dat

. Steeds vaker wordt beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen vancriminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ookdaadwerkelijk kan worden gend na een veroordeling door de rechtbank. Criminelenverliezen niet alleen het misdaadgeld of hun luxe goederen, maar daarmee ook hunstatus in het criminele milieu. Met het afgepakte vermogen worden, indienmogelijk, eerst slachtoffers gecompenseerd. Wat overblijft, vloeit in destaatskas. Daarnaast kan dat afgepakte vermogen niet meer gebruikt worden voorhet financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Noord-Nederlandveiliger.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zuidhorn | 112 alarmeringen Zuidhorn | Goedkoop Tanken in Zuidhorn | Supermarkten in Zuidhorn | Weerbericht Zuidhorn