'Ketchupdief? in de cel

vrijdag 31 mei 2013

Groningen - De politie heeft in Groningen een 44-jarige man gearresteerd die waarschijnlijk de diefstal van zo?n zestien pinpassen en het plunderen van de erbij horende rekeningen op z?n geweten heeft. De man sloeg op een bijzondere manier toe. Hij besmeurde stiekem de kleren van z?n beoogde slachtoffers met ketchup en ontfutselde bij het schoonmaken de portemonnee met bankpas.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd afgelopenweek bij een supermarkt aangehouden dankzij tips van medewerkers van hetbedrijf. De politie was al enige tijd naar hem op zoek. Ook op social mediacirculeerden beelden van de ?ketchupdief?. Hij werd deze week herkend doorpersoneel van een supermarkt aan de Diamantlaan. De man werd vlakbij de winkeldoor de politie in de boeien geslagen.

Werkwijze

De werkwijze van de man was altijd dezelfde. In winkels gluurdehij over de schouders mee van met name oudere vrouwen die hun boodschappen metde pinpas betaalden. Op die manier kwam hij achter de pincode. Het beoogdslachtoffer werd daarna een poosje gevolgd waarbij hij onopvallend ketchup ofmosterd op de kleding spoot. De vrouw in kwestie werd vervolgens hoffelijk op devlekken op de kleren attent gemaakt. De man was daarna behulpzaam bij hetschoonmaken waarbij hij ongemerkt de portemonnee in eigen zak stak.

Twee knijpzakjes

Bij de politie zijn zestien aangiftes van vrouwen binnen die waarschijnlijkdoor de 44-jarige zijn gedupeerd. Waarschijnlijk is hij ook elders in het land,waaronder in Rotterdam, actief geweest. Het is nog niet bekend hoeveel geld deman exact heeft kunnen opnemen, mogelijk overstijgt het bedrag de 20.000 euro.Bij zijn arrestatie werden in zijn kleding twee knijpzakjes met ketchupgevonden. De man is ingesloten. Het onderzoek is nog niet afgesloten.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zuidhorn | 112 alarmeringen Zuidhorn | Goedkoop Tanken in Zuidhorn | Supermarkten in Zuidhorn | Weerbericht Zuidhorn